Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Dagbesteding

Dagbesteding voor mensen uit de buurt
Juist als je merkt dat het allemaal wat minder vanzelfsprekend gaat is het zo belangrijk om dingen te doen of te maken die het leven zin geven en je bovenal een 'goed' gevoel bezorgen. Dat kenmerkt de dagbesteding die wij niet alleen onze bewoners maar ook onze dagbestedingsgasten bieden. We maken muziek of luisteren ernaar, lezen of doen bewegingsactiviteiten, zoals dansen of een ritje maken met de duofiets. We zijn actief aan de verhalentafel die het geheugen stimuleert of we halen appels bij de boer in de buurt en bakken met een klein groepje samen een appeltaart. We zijn bezig met het dagelijkse menu en verwerken de groenten. Ook zijn er diverse dieren aanwezig - zoals konijnen en kippen - die kunnen worden verzorgd. 


Dit is slechts een greep uit het scala van activiteiten welke wij met onze bewoners en deelnemers ondernemen. Wij bieden dagbesteding met een duidelijke structuur en stimuleren onze bewoners en dag-gasten hieraan deel te nemen. Maar niets moet. De deelnemers maken deel uit van een groep mensen die elkaar begrijpen en elkaar aanvullen. De deelnemers hebben elkaar iets te bieden. Het tempo en niveau zijn passend waardoor het veilig voelt, je kunt jezelf zijn. Tegelijkertijd worden mantelzorgers hiermee ontlast. De activiteiten vinden plaats binnen de woongroep, op het erf of op ons terras met het heerlijke ruime uitzicht. Als de weersomstandigheden het toelaten, maken we wandelingen in de frisse buitenlucht in de tuin of zitten lekker in het zonnetje. Alle zingevende, ontwikkelingsgerichte, creatieve, muzikale, culturele of gezondheid bevorderende activiteiten hebben één streven: het comfort en welzijn te verhogen. 

Wanneer u meer vragen heeft over de dagbesteding of meer informatie wilt kunt u een email sturen via het kopje 'Contact'.