Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Nieuws / Deelnemers gevraagd voor de Dagbesteding

22-04-2015

Op dit moment wonen er acht mensen op de Pastorie, zeven vrouwen en een man. Zij hebben het naar hun zin en voelen zich thuis. Enkele dorpsgenoten hebben een baan gekregen op de Pastorie, anderen zijn actief als vrijwilliger. Ze zijn bezig met creatieve activiteiten zoals sieraden maken, koken, werken in de tuin of zingen met de mensen.

Het personeel onder leiding van Bernadette is een hecht team geworden. Er wordt hard gewerkt om aan de noodzakelijke kwaliteitseisen te voldoen. In verhouding met grote instellingen is er veel zorg beschikbaar en is er altijd toezicht. De verzorging zit nooit apart. Er wordt veel met de bewoners gedaan. Allerlei gezellige activiteiten vinden er plaats: een taart bakken, het eten bereiden, geheugenspelletjes, luisteren naar mooie muziek of buiten wandelen, net waar de behoefte ligt.

In het kader van het Westwoudse lentegevoel is er onlangs een groepje mensen bij Dora en Kees Bakker op kraamvisite geweest bij het mooiste boomgaardje bij de lammetjes.

Langzamerhand merken we dat de Pastorie naam begint op te bouwen en dan vooral met betrekking tot het wonen en de gastvrije, warme zorg die er gegeven wordt.

Dat je er ook voor dagbesteding terecht kunt is niet zo bekend, maar we kunnen echt nog wel deelnemers gebruiken. Die kunnen in het stijlvolle pand een of meer dagen te gast komen en onder deskundige leiding meedoen aan de activiteiten. Met name veel buiten zijn, fitness en bewegen.

Dus mocht u iemand kennen die gebaat zou zijn met enkele dagdelen 'te gast' zijn op de Pastorie, of wiens partner even vrij van zorg wil zijn, noem onze naam dan. Je kunt een indicatie aanvragen via de gemeente. Het is echt niet zo dat alleen mensen met dementie in aanmerking komen voor een indicatie.