Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Nieuws / Laatste nieuws van De Pastorie

25-10-2014

Bloemen en bijtjes
Het was van meet af aan de bedoeling om de tuin achter de Pastorie zo leuk mogelijk te maken om de bewoners afleiding en gezelligheid te geven. Dat kan vanzelfsprekend niet in een keer, dat is een groeiproces. Afgelopen maand is met veel zorg de border om de oude vijver aangelegd. Dat ziet er al heel aangekleed uit. Ted Oud heeft met zorg planten uitgezocht; om de beurt is er iets in bloei alle jaargetijden. Sommige zullen heerlijk geuren, enkele hebben felle kleuren en trekken vlinders en vogels aan. We zullen genieten komend voorjaar als het zaakje gaat bloeien.

Het ei is gelegd

Aardig wat Westwouders hebben verstand van kippen zo blijkt. Hulp, adviezen en veel kijkers maakten het tot een weekend vol reuring op de Pastorie. We kregen een konijnenhok die er nog erg goed uit zag. Daar omheen is een ren gemaakt en afgelopen zaterdag arriveerden drie kippen. Het eerste ei is gelegd en werd met enthousiasme begroet (zie foto). Het is een goede reden voor de bewoners(4) even naar buiten te gaan en verslag uit te brengen van de stand van zaken bij de drie kippendames. Er worden veel grappen en grollen over verteld.


Vrijwilligers bijeenkomst op de Pastorie
30 oktober om 19.30 uur begint de bijeenkomst om kennis te maken en uitleg te krijgen over wat vrijwilligerswerk inhoudt op de Pastorie. We hebben daarbij van de inspectie uit met nogal wat voorwaarden te maken. Uit zorgvuldigheid horen wij te werken met een overeenkomst en moeten mensen een verklaring van goed gedrag aanvragen. We hopen dat dit met een goede uitleg geen obstakels voor deelname zal worden. Vanaf de verbouwing en ook nu al zetten mensen uit Westwoud en omstreken zich in voor de bewoners van de pastorie ook al zijn het er nog maar vier. Het werk in de tuin, en het opknappen en inrichten van de oude garage vraagt aandacht. Het maaien en mollenvangen is al de hele afgelopen zomer aan de gang. Mieke van Engen is begonnen met een muziekmiddag die erg goed aanslaat, mensen zingen graag met haar mee. Henri is de schilder die langskomt en de tuinbanken een beurtje heeft gegeven.