Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Nieuws / Operatie kippenhok

21-04-2015

Het kippenhok achter de Pastorie was te klein. Sjaak Schouten heeft een kippenhok voor de Pastorie getimmerd, eigenlijk meer een kippenvilla. Het hout is aangeschaft van de geschonken opbrengst van het prachtige boekje van Jan van der Kroon! Met een aantal vrijwilligers is het gebouw over de Dr. Nuijensstraat vervoerd en na intensief beraad geplaatst.

Er is nu ruimte in het nachthok voor meer kippen. De drie fanatieke kippendames zijn juist van de week begonnen de goede zorgen te belonen door dagelijks een eitje te leggen. En ja, precies op de daarvoor bestemde plek in het hok. Jammer genoeg is er bijna niemand van de bewoners die ze durft te voeren, omdat ze erg enthousiast opfladderen als je met je restje aardappelen aankomt.


Maaien
Een speciale manier van sponsoren in 'natura' doet Jos Fischer die wekelijks zijn maaimachine in bruikleen geeft om het nu weer snel groeiende gazon bij te houden. Er wordt onderzoek gedaan naar de aanschaf van een goede, eigen machine. Het is nog niet zo gemakkelijk te beslissen over deze diepte-investering. Wat zijn natuurlijk enorm blij met Jos als sponsor.