Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Nieuws / U bent welkom! Zingevende dagbesteding op de Pastorie

13-10-2015

De herfst is aangebroken. Het is de tijd van vallende blaadjes, stormachtige dagen en heel veel regen, maar het begin is zacht en de kleuren even warm als het najaarszonnetje. Er hangt een belofte in de lucht die wij als team willen waarmaken en willen delen met u als nieuwe deelnemers.

Veel mensen willen zo lang mogelijk zelfstandig blijven wonen. Maar wat gebeurt er als men behoefte krijgt aan steeds meer zorg of begeleiding/gezelschap? En het zelfstandig (samen met partner of andere mantelzorgers) thuis niet altijd meer mogelijk is? In zo'n situatie bieden wij graag onze speciale dagbesteding aan. Het aanbod op onze dagbesteding is divers en gebaseerd op de wensen en mogelijkheden van de deelnemers. Er is ten alle tijden te praten over wat u uit komt als partner/andere mantelzorger m.b.t. flexibele tijden. Indien nodig, kan er een bord bij geschoven worden met de warme maaltijd.
Voor de deelnemers is dit een ideale manier om, onder begeleiding, zinvol bezig te zijn. We doen namelijk dingen die het leven zin geven, en willen deelnemers een 'goed' gevoel bezorgen.

In een groep en omgeving die vertrouwd voelen. Met veel gezelligheid, individuele aandacht en in een passend tempo. Tegelijkertijd worden de partners/andere mantelzorgers, die toch al in toenemende mate een bijdrage leveren, hiermee ontlast. Ook staat onze deur open voor mensen die alleen zijn en behoefte hebben aan gezelschap. Niet meer alleen hoeven zijn.
Een gezellige praatje onder het genot van een kopje koffie of thee. Dat kenmerkt de dagbesteding die wij u willen bieden. We maken muziek of luisteren ernaar, lezen of doen bewegingsactiviteiten, zijn creatief bezig wanneer u daar behoefte aan heeft. We willen graag met u een appeltaart of cake bakken. Zelfs een mooi bloemstukje maken.

Ook zijn daar onze kippen - die kunnen worden verzorgd en het dagverse eitje voor bij de lunch of maaltijd kan worden geraapt. Dit is slechts een greep uit het scala aan activiteiten die wij met u willen ondernemen. Wij bieden dagbesteding met een duidelijke structuur en stimuleren onze bewoners hieraan deel te nemen. Maar niets moet. De activiteiten vinden plaats binnen de Pastorie. Maar wanneer het weer het toe laat, gaan we er ook graag samen op uit. Naar een markt, overdekt winkelcentrum het 'Streekhof', de kerstmarkt bij Intratuin. Als de weersomstandigheden het toelaten, willen we ook graag met u wandelen in de frisse buitenlucht of lekker ergens zitten in het zonnetje. Wij hebben één streven en dat is het u naar het zin maken; het comfort en welzijn van u als deelnemer verhogen.
Geniet meer van de warme sfeer in de Pastorie.

Heeft u belangstelling voor de dagbesteding in de Pastorie? Meer weten? Bel gerust of loopt u eens binnen! Tel.: 0228-755665.