Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Nieuws / Voortgang realisatie kleinschalig woonproject

20-12-2013

Sinds de verslagen over het fantastisch geslaagde benefietconcert op 31 augustus is het even stil geweest, maar er zijn nu weer ontwikkelingen te melden. Aannemer Hooijberg b.v. Langedijk Bouw heeft een bouwkeet voor het gebouw geplaatst en ook de voor de verzekering verplichte hekken. De verantwoordelijkheid voor de verbouwing ligt geheel in handen van hen en de opdrachtgever woningcorporatie De Woonschakel uit Medemblik, natuurlijk in overleg met ons als aanstaande gebruiker. De vergunningen zijn eindelijk rond, de bedoeling is dat na enkele kleine sloopwerkzaamheden onder meer het uithakken van de liftschacht, de verbouwing eindelijk zal starten.

Dit is voor ons een heel feestelijk moment waar we lang naar uitgekeken hebben. De aannemer Jan Langedijk en zijn uitvoerder Mark hebben ons uitgelegd dat zij 100 werkbare dagen nodig hebben om het project te realiseren. Zij hebben er veel zin in en zijn blij met het werk in deze winterperiode. Hierna kan de stichting Kleinschalig Wonen Westwoud beginnen met de inrichting van het pand. We hopen de eerste bewoners rond de vakantie in het tweede kwartaal van 2014 te kunnen ontvangen, mits alles goed gaat en volgens plan zal verlopen.

De stichting Kleinschalig Wonen Westwoud heeft tot die tijd haar handen vol. Werkgroepjes zijn bezig met de plannen voor de inrichting en organisatie, de laatste fondsen benaderen, goed zorgpersoneel zoeken en verder gaan met de aanleg van de zorgtuin. De walkanten zijn een paar weken geleden door een groep vrijwilligers beplant met hedera. Henk Elling is bezig een elegante brug voor over de vijver te ontwerpen, de plannen voor een rolstoelveilig pad zijn in een gevorderd stadium. Voor de gebruikers en vrijwilligers van de Martinuskerk is er nog wel even een lastige stoffige periode, maar blijkbaar moet het eerst erger, voor het beter wordt.