Kleinschalig Wonen Westwoud
Kleinschalig Wonen Westwoud

Wonen

Wonen in een karakteristieke woning met uniek uitzicht

De 10 bewoners van de Pastorie beschikken over ruime privé-woonstudio’s, waarvan vele een prachtig uitzicht hebben op de landelijke weilanden. De woonstudio's kunnen geheel naar eigen smaak en behoeften worden ingericht met persoonlijk meubilair, foto’s, uw eigen bed, en (bed) linnengoed. Een privé woon-studio met een eigen voordeur en een eigen badkamer. Als bewoner kunt u ook heerlijk op het prachtige terras in het zonnetje zitten. Onze tuin biedt ruimte en geeft een gevoel van zelfstandigheid terwijl er toch altijd iemand in de buurt is van ons zorgteam. En dat op een unieke weidse locatie met een prachtige wandeltuin. Kleinschalig en bijzonder. Alles draait om warme zorg.

Gastvrij voor familie en vrienden
We vinden het superbelangrijk dat ook de familie zich welkom voelt in de Pastorie. Het is immers voor het welbevinden van de bewoners onmisbaar te zien en te voelen dat hun belangrijke naasten zich thuis voelen en ook op hun gemak zijn, dat is zeker een kracht van de Pastorie. Familie drinkt een kopje thee mee en mogen indien gewenst een maaltijd gebruiken, in overleg natuurlijk. We zijn partners in de zorg voor uw naasten. Aan de andere kant hebben wij ook begrip wat het voor de achterblijvende familie teweeg brengt om de belangrijkste zorg uit handen te moeten geven. We gunnen hen een fijne plek om dat nog een beetje voort te zetten.

Warme zorg

De intentie van Stichting Kleinschalig Wonen Westwoud is dat de bewoners zo lang als mogelijk en gewenst is in de Pastorie blijven wonen, ook wanneer de geestelijke of lichamelijke conditie achteruit gaat. Om dit te kunnen realiseren is er voldoende deskundig personeel beschikbaar.

We werken samen met Geriant, de plaatselijke huisartsen en eventueel met verschillende disciplines van de Omring als er zich zorg- of gedragsproblemen voordoen. Met onze gezamenlijke deskundigheid proberen we zoveel mogelijk creatieve oplossingen te bedenken om de zorg weer goed te laten verlopen. Uitsluitingscriteria zijn blijvende agressie die voor andere bewoners gevaar oplevert en bedlegerigheid bij opname. 

24 Uur per dag persoonlijke zorg en begeleiding

Onze bewoners kunnen rekenen op 24 uurs-zorgverlening door ervaren verpleegkundigen, verzorgenden en zorgondersteuners. Hulp bij de dagelijkse zorg, toiletgang, omgang met bijzonder gedrag, verstrekken van medicatie of specifieke verpleegkundige behandelingen: alles is 'gewoon' mogelijk en tegelijk zo speciaal als nodig is. De zorg en begeleiding staan omschreven in een dynamisch Zorg-Leefplan als een continue proces. De beleving en waardering van onze bewoners en hun familieleden zijn hierin leidend. 

De kracht van onze vrijwilligers
In alle extra's die we dagelijks mogelijk willen maken, kunnen we niet zonder onze vrijwilligers. Zij ondersteunen bewoners of deelnemers aan onze dagbehandeling in individuele activiteiten en geven bijzondere aandacht. Ze gaan met bewoners en deelnemers de tuin in, zingen samen een lied of spelen een gezelschapsspel. Vrijwilligers maken meer mogelijk en brengen de buitenwereld binnen. Ze vertellen verhalen over thuis of dingen die in het nieuws zijn. Zij koken samen of helpen met het ontbijt. Kortom, vrijwilligers maken vaak het verschil in het leven van onze bewoners. Wij zijn doorlopend op zoek naar bijzondere vrijwilligers die het werk van onze medewerkers kunnen aanvullen.

Inspirerende omgeving voor studenten   
Het is een mooie kans voor studenten om in de Pastorie te komen werken. Zij maken er kennis met een bijzondere manier van zorgverlening op een al even bijzondere locatie. Ze kunnen zich een professionele houding eigen maken, waarmee ze zich onderscheiden in het ouderenzorgveld. Studenten kunnen bewoners echt leren kennen en hen 'goed doen'. En daarmee meer voldoening uit het werk halen. Wij beschikken over een erkenning als leerbedrijf voor leerlingen op allerlei niveaus in verpleging, zorg en welzijn en bieden studenten mogelijkheden zich volop te ontwikkelen onder begeleiding van onze ervaren zorgverleners.  

Meer vragen?
Wanneer u meer vragen heeft over Kleinschalig Wonen Westwoud of meer informatie wilt kunt u een email sturen via het kopje 'Contact'.